top of page

Resim Müzesinde tarihi dokular


Bünyesinde barındırdığı eserler hemde büyüleyen mimarisiyle Dolmabahçe Sarayı'nın içinde bulunan Resim Müzesi gezilmesi gereken müzelerden bir tanesi...


İki kattan oluşan Resim Müzesi geniş bir arka bahçeye, Boğaz manzaralı bir ön bahçeye, Limonluk adı verilen kış bahçesini andıran Limonluk Kafe,

müze dükkanına ve çay salonuna sahip müzeyi gezdikten sonra isterseniz ön bahçede banklarda boğazın keyfini çıkarabilir veya kafede keyifli vakit geçirebilirsiniz.


Eserler hakkında daha detaylı bilgiler audio guide cihazları ile sağlanıyor veya broşürlerle ilginizi çeken bölümleri direkt olarak ziyaret edebilirsiniz. Salonlar kalın halılar ile kaplı olduğundan içeri galoş giyerek giriş yapıyorsunuz.


Müzede Osman Hamdi Bey, Abdülmecit efendi, gibi ünlü Türk ressamlarının eserlerini görebilirsiniz . Mustafa Kemal Atatürk’ün bir tablosunu da 21 numaralı salonda görebilirsiniz.

Deniz ressamı olarak bilinen, ünlü Rus ressam İvan kostantinoviç Ayvazovski’ye ayrılmış özel bir salon yer alıyor. Müzenin en güzel kısımlarından biri ise tavan süslemeleri, her salonun tavanı ayrı güzel, eserler kadar tavan süslemeleride ayrı bir dikkat çekiyor.



ZİYARET BİLGİLERİ

Pazartesi günleri hariç ziyarete açık.

AÇILIŞ VE KAPANIŞ SAATLERİ 09:00-18:00 Gişe Açılış Saati: 09:00-17:00

BİLET FİYATLARI

Resim Müzesi Yerli Ziyaretçi Bilet Fiyatı: 45 TL Yabancı Ziyaretçi Bilet Fiyatı: 130 TL İndirimli Bilet Fiyatı: 20 TL

Müze Kart; aşağıdaki istisnalar hariç, Milli Saraylar Başkanlığına bağlı bütün saray, köşk, kasır, müze ve tarihi fabrikalarda geçerlidir.

Topkapı Sarayı’nın Harem ve Aya İrini bölümlerinde, Dolmabahçe Sarayı Selamlık bölümünde, Milli Saraylar Beykoz Cam ve Billur Müzesi ile Küçüksu Kasrı Mesire Alanı ve Beykoz Mecidiye Kasrı Mesire Alanı'nda Müzekart geçmemektedir.

Dolmabahçe Sarayı’nın Selamlık bölümünü ziyaret etmek isteyen Müzekart sahibi yerli ziyaretçiler için indirimli Selamlık bileti hizmeti sunulmaktadır.


Kombine Biletlerde;

Topkapı Sarayı Kombine Biletleri, satın alındığı tarihten itibaren 1 gün süreyle geçerlidir.

Dolmabahçe Sarayı Kombine Biletleri satın alındığı tarihten itibaren 1 ay süreyle geçerlidir. Bu süre, farklı mekanlarda kullanım için geçerlidir. 1 aylık süre içinde aynı mekân sadece 1 defa gezilebilir.


Yerli/yabancı 0-6 yaş arası bütün ziyaretçiler için saray, köşk, kasır, müze ve tarihi fabrikalar ücretsizdir.

Öğrenci kimlik belgesini ibraz eden 07-25 yaş arasındaki öğrencilere indirimli bilet hizmeti sunulmaktadır.

Yabancı öğrenciler, indirimli biletin 2 katı ücretle gezerler.

12-25 yaş arası yabancı öğrencilerden Uluslararası Öğrenci Kimlik Kartını (ISIC: International Student Identity Card) fiziki olarak ibraz edilmesi talep edilir.


Eserleri birlikte inceleyelim;








13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page