top of page

Pera’da “Zamane İstanbulları”


Pera Müzesinde gerçekleştirilen İstanbuldan güncel görsel anlatıları bir araya getiren bir fotoğraf sergisi “Zamane İstanbulları” 30 Nisan 2023 tarihine kadar ziyarete açık.

Refik Akyüz ve Serdar Darendeliler küratörlüğünde Zamane İstanbullarının Geçmişten bugüne tutku, merak ve heyecanla fotoğraflanan İstanbul’un, günümüzdeki hâliyle yolları kesişen fotoğrafçılarına dair bir keşif ortamı yaratıyor. Böylece bugünün fotoğrafçı çeşitliliğini de gözler önüne seriyor. Değişim ve dönüşüm haline dair bir ortam oluşturulduğu ifade ediliyor.






23 Aralık 2022 tarihinde açılan sergide, İstanbul'da yaşayan ve birbirinden farklı tarzlarda üreten 11 fotoğrafçı ziyaretçilere İstanbul'dan çarpıcı kesitler sunuyor.Sergi kataloğu ise, sergiyi oluşturan ilhamla, aynı konular hakkında konuşan, çalışan, araştıran düşünen veya kurmacalar yaratan yazarların kaleme aldığı metinlerle zenginleşiyor.


Sanatçılar: Silva Bingaz, Osman Bozkurt, Ci Demi, Kıvılcım S. Güngörün, Ekin Özbiçer, Emin Özmen, Ahmet Sel, Ali Taptık, Kerem Uzel, Erdem Varol, Cansu Yıldıran


Pera Müzesi Salı’dan Cumartesi’ye 10.00-19.00, Pazar günleri 12.00-18.00 saatleri arasında gezilebilir. Cuma günleri “Uzun Cuma” kapsamında 18.00-22.00 arası tüm ziyaretçiler, Çarşamba günleri ise

“Genç Çarşamba” kapsamında tüm öğrenciler müzeyi ücretsiz ziyaret edebilir.


Görselleri inceleyelim;


















































































4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page