top of page

''İsmi Lazım Değil''


Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminin önemli yapılarından olan Abdülmecid Efendi Köşkü, 17. İstanbul Bienali'yle eş zamanlı düzenlenen 'İsmi Lâzım Değil' sergisi, 20 Eylül – 11 Aralık 2022 tarihleri arasında Abdülmecid Efendi Köşkü’nde sanatseverlerle buluştu.


Abdülmecid Efendi Köşkünde Ömer M. Koç’un teşvîki ve Koç Holding’in desteğiyle düzenlenen İsmi Lâzım Değil sergisinde, Ömer Koç Koleksiyonu’na ait yapıtların yanı sıra Koç Holding desteğiyle bu sergi için üretilen eserler ile Türkiye ve yurtdışındaki kurum, sanatçı ve koleksiyonerlerden ödünç alınan yapıtlar da yer alıyor. Serginin küratörlüğü Selen Ansen ve Brigitte Pitarakis imzası taşıyor. Köşkün zemin katında, birinci katında ve bahçesinde, 45’ten fazla sanatçının çeşitli mecralarda ürettiği yaklaşık 100 yapıt sergileniyor.

Sergi, bilinmeyenin büyüleyiciliğini, tekinsizliğini odak noktasına almıştır.


YILAN VE GÖZ DETAYLARI DİKKAT ÇEKİYOR


Köşkün dış ve iç mekânlarında yer alan farklı eserlerde, bu motifle karşı karşıya gelebilirsiniz. Yılana ilişkin temel figürlerden biri Medusa.





Necla Rüzgar - Taş Taşı Yumuşatır
Necla Rüzgar - Taş Taşı Yumuşatır

Sergi tamamen ücretsizdir.

Üsküdar 303 metre uzaklıkta,

Duraklardan geçen otobüs numaraları; 14M ve 15F bu duraklardan geçen Abdülmecit Efendi Köşkü yakınında bırakan otobüslerdir. Bu otobüslere Üsküdar'dan binebilirsiniz.















14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page