top of page

'Hep Buradayız' Sergisi


Küratörlüğünü Öykü Özsoy Sağnak’ın üstlendiği "Hep Buradayız" sergisi, sadece kadın sanatçıların eserleri sergilenmektedir.


Sanatçılar; Mehtap Baydu, Hera Büyüktaşçıyan, İnci Eviner, Selma Gürbüz, Nilbar Güreş,

Sibel Horada, Bengü Karaduman, Zeynep Kayan, Ayça Telgeren, Güneş Terkol, Burcu Yağcıoğlu


İstanbul Modern tarafından 2016 yılında kurulan Kadın Sanatçılar Fonu aracılığıyla Türkiye'deki kadın sanatçıların üretimlerini desteklemek, bilinirliklerini artırmak ve müze koleksiyonuna yeni yapıtlar ekleyerek kadın sanatçıların temsilini güçlendirmeyi amaçlayan bir girişimin ürünlerini sergiliyor.



Sergi başlığı, feminist sanat tarihçisi Linda Nochlin'in 1971 yılında Artnews dergisinde yayınlanan "Neden Hiç Büyük Kadın Sanatçı Yok?" başlıklı makalesine gönderme yapıyor. Tarih boyunca coğrafya fark etmeksizin erkeklerle eşit koşullarda eğitim alamayan kadınlar, sanatçı olarak var olabilmek için toplumun onlara biçtiği rollerden ayrılmak zorunda kalmışlardır. "Hep Buradayız", Türkiye'deki kadın sanatçıların bugüne kadar süregelen mücadeleleri sonucunda kazandıkları siyasi, kültürel ve toplumsal alan genişlemelerini ve günümüzle ilişkilerini yansıtan yapıtlarını bir araya getiriyor. Kadın Sanatçılar Fonu'nun desteğiyle müze koleksiyonuna dahil edilen sanatçıların yapıtları, "Hep Buradayız" sergisi yanı sıra koleksiyon sergisinde de izlenebilmektedir.










5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page