top of page

Yeraltından Daha Derine


Yerebatan Sarnıcı, İstanbul’un tarihi ve kültürel miraslarından biri olup Bizans dönemine ait tarihi yapısal bilgileri ve kültürel atmosferi günümüzde de yaşatan muazzam bir yapıdır.


Küratörlüğünü Mahir Polat’ın üstlendiği sergide sarnıç, ilk sergisi “Daha Derine” ile kapılarını ziyaretçilerine açtı. Haftanın Her Günü 09.00 - 19.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık.


“Daha Derine” sergisi; Ali Abayoğlu, Aslı İrhan, Berkay Buğdan, Güneş Terkol, Jennifer Steinkamp, Malik Bulut, Muzaffer Tuncer, Ozan Ünal ve Yasemin Aslan Bakiri’nin yapıtlarını bir araya getiriyor.




Ozan Ünal | Zambaklı Lavi
Ozan Ünal | Zambaklı Lavi

Yaklaşık 1500 yıl önce inşa edilen Yerebatan Sarnıcı aradan geçen yüzyıllardan sonra salt bir Bizans su sarnıcı olmanın çok ötesine geçmiştir.


Küratör Mahir Polat’ın, ‘Daha Derine’ isimli sergide izleyiciyle paylaştığı düşünce de şöyle kayda geçiyor: "Yerebatan yer üstüne aittir. O ölmemiş, bir ömrün sınırını çoktan aşıp, 1500 yaşına dayanmıştır. Yerin altına inip, oradan ölümsüzlüğü almış bir kahraman, ömrünü kendi zamanının ötesine taşımış bir efsanedir. Onunla buluşmak için geldiniz, yeraltına inmeye hazır mısınız? Aşağıda, kişisel ve toplumsal ruhsallığımız içinde, Yerebatan’ın kalbinde Medusa sizi bekliyor. Biraz daha derinlere inelim, kendimizin ve insanlığın ‘duygusal derinlerine’."





medusa
medusa

Yerebatan Sarnıcı’na giriş ücreti yerli ziyaretçiler için 50 TL, yabancı ziyaretçiler için 190 TL, öğrenci, öğretmen ve askeri personel için 20 TL olarak belirlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olmadığı için girişte Müze Kart kullanılamıyor.


Yerebatan sarnıcı ile ilgili instagram sayfamıza göz atabilirsiniz







35 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page