top of page

Ekav-Artıst “Dön,üşü’m ”


EKAV / Eğitim, Kültür ve Araştırma Vakfı, üniversitelerin Güzel Sanatlar bölümlerinde okuyan ve farklı disiplinlerde başarı gösteren öğrencilere burslar vererek Türkiye’deki sanat eğitimine ve sanatçılara olan desteğini kuruluşunun 31. yılında devam ettiriyor.

Bu yıl yedincisi düzenlenen “EKAV-ARTIST New Generation 7” sergisini “dön,üşü’m | transformation” adı altında genç sanatçıların eserlerini bir çatı altında toplayarak 22 Kasım 2022 – 28 Ocak 2023 tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Geleceğe yönelik önemli birer isim olma yolunda ilerleyen 19 yeni nesil sanatçının yapıtlarından meydana gelen serginin küratörlüğü Haydar Akdağ tarafından üstleniliyor.



Özge Tan

Serginin ismi “dön,üşü’m | transformation” düş kurma ve düşleyerek dönüşüm eylemini sanatçının yaratmış olduğu dünyasında uygarlık |düş | mitoloji tarihini deneyimler. Geçmiş ve gelecek arasında muğlak zamanı, mutlak mekanda sorgulayan farklı disiplinlerden genç sanatçıların yaklaşımı yeni bir ‘gen’ yaratımının başlangıcıdır. Serginin isminde barınan “Düş” kavramı burada bir başlangıç, bir yolculuktur. Sergi düşünme eyleminin özüne bakarak ilk sorudan sonu gelmeyecek olan sorular yığınına değin dönüşecek olan “şey ya da şeylerin” dünyasına odaklanıyor. Sergi; düş kurma ya da düşleyerek dönüşümü gerçekleştirecek eylemci rolünü alan sanatçının yaratım dünyası zemininde düş mitoloji | uygarlık | tarihini deneyimleyerek izleyicisini de bu süreçte düş kurmaya davet eder.


Franz Kafka’nın “Dönüşüm”ü; ilham olabilir mi? Kurban edilmeye uygun olmayan; toplum için aykırı, sanat için olması gereken özgün ve anlaşılmaz tutum; “şey ya da şeylerin” dünyasına baktığımızda, düş’lemek ve dönüşmek; izleyici ve eser arasında kurulan bağ; bu bağ ile inşa edilen ilişki; öznel yeni dünyalar ve evren…”dön,üşü’m | transformation” yalnız sanatçının değil, izleyicinin de dahil olduğu bir düşleme süreci ifade eder.


Yer alan sanatçılar: Aybike Keskin, Ceyhun Topçu, Çiğdem Yıldırım, Dilara Mataracı, Doruk Paksoy, Durmuş Bahar, Elara Esmer, Emrah Önal, Ferhad Salman, Funda Alkan, Handan Akarsu, Melike Kılıç, Mert Çıkılmazkaya, Muzaffer Tuncer, Özge Kahraman, Özge Tan,

Sesil Beatris Kalaycıyan, Sevda Alat ve Şerife Gül Çakmak.



Doruk Paksoy
Doruk Paksoy

EKAV / Eğitim, Kültür ve Araştırma Vakfı sanatı ve sanatçıları toplumun her kesimine ulaştırmak, geleceğin genç sanatçılarına destek vermek amacıyla 23 Kasım 1991 tarihinde kurulmuştur.

Ekavart Gallery, EKAV Vakfına bağlı kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Bağış makbuzu ile çalışılmakta olan kuruluş etkinliklerden elde edilen gelirler, sanat dalında eğitim gören bursiyerlere aktarılarak, geleceğin sanatçılarına destek olmayı hedef haline getirmiştir. Galeri The Ritz Carlton Hotel’in altında, Süzer Plaza girişinde yer almaktadır.

Ekavart Gallery sanat diliyle estetiği bir araya getirerek toplumun yaşam ve bilinç düzeyinin kalitesini yükseltmeyi amaçlamaktadır. Galeri açılışından bu yana, Türk resminin usta ve genç sanatçılarının yapıtlarından oluşan solo ve karma sergiler, kişisel gelişim seminerleri, imza günleri, atölye çalışmaları, müzik dinletileri gibi sayısız etkinliğe imza atarak varlığını devam ettirmektedir.


Ekavart Gallery, EKAV Vakfı bünyesinde büyüyerek ve zenginleşerek “Sanat Geliştirir, Sanat İyileştirir, Sanat Birleştirir” sloganıyla ülkemizin kültür platformlarına katkıda bulunan tüm sanatseverlerle paylaşarak çalışmalarına devam etmektedir.


Öğrencilerin eserlerinden bir kaçını beraber inceleyelim;

Doruk Paksoy
Doruk Paksoy



















Mert Çıkılmazkaya
Mert Çıkılmazkaya




















Durmuş Bahar
Durmuş Bahar




















Çiğdem Yıldırım
Çiğdem Yıldırım





Sesil Beatris Kalaycıyan
Sesil Beatris Kalaycıyan









































1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page