top of page

Casa Botter Apartmanı Düşler, Hakikatler Sergisi

Beyoğlu’nun sembolik yapılarından Botter Apartmanı, İBB’nin başlattığı restorasyon çalışmasıyla ‘Casa Botter’ adıyla tasarım ve sanat merkezi olarak hizmete girdi.


Osmanlı padişahı II. Abdülhamit’in terzisi ve modacı Jean Botter’in oturması için Raimondo D’Aronco tarafından tasarlanan Botter Apartmanı, Beyoğlu’nun en önemli mimari yapılarından. Dünyada 19. Yüzyılın sonlarına doğru filizlenen Art Nouveau akımının Türkiye’deki en belirgin temsilcilerinden biri olan Botter Apartmanı, günümüzde çok büyük bir mimari öneme sahip. Botter Apartmanı İstanbul’daki ilk Art Nouveau tarzındaki bina olarak bilinmektedir.


Yeni ve Eski Hali


Melike Bayık'ın küratörlüğünü üstlendiği 'Düşler, Hakikatler' sergisi, Botter Apartmanı'nın zemin katında gerçekleşiyor. Bu sergi, Botter Apartmanı’nın ilk sergisi Larissa Araz, Mehtap Baydu, Sena Başöz, Orhan Cem Çetin, Cevdet Erek, Ulaş Eryavuz, Ece Gökalp, Berat Işık, Ali Miharbi, Studio Pinprick, Güneş Terkol, Erdem Varol ve Emir Yağmurca gibi sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapıyor. Sergi, 14 Nisan-16 Temmuz 2023 tarihleri arasında ziyaret edilebilir.







Zemin katta serginin olduğu bölümde küçük bir geçit gibi kapı var buradan apartmanın iç kısmına girebiliyorsunuz.



Üst kata çıktığınızda sizi yanda gördüğünüz görseldeki heykel karşılıyor. kitap okuyabileceğiniz ders çalışabileceğiniz küçük bir alanı var ama haftasonları çok kalabalık olduğu için bu durum biraz zor.


Casa Botter Sanat ve Tasarım Merkezi, çoğu müze gibi pazartesi günleri ziyarete kapalı.

Salı- Pazar günleri 10.00-19.00 saatleri arası ziyaretçilere açık ücretsiz bir şekilde gezebilirsiniz.






















4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page