top of page

Arter'in Yeni Sergisi 'OYUN BU'



Arter’in 2022’de ziyaretçilere açtığı

yeni sergilerinden biri olan

"OyunBu | ThisPlay", 17 Şubat 2022'de

Arter’de ziyarete açıldı. 09 Mart 2023 tarihine kadar ziyarete açık.


Küratörlüğünü Emre Baykal’ın üstlendiği OyunBu, Arter Koleksiyonu’ndan seçilen yapıtları çocukluk ve oyun kavramları etrafında Arter'in birinci ve ikinci galerisinde sanatseverlere kapılarını açıyor.

Bünyesinde bir çok sanatçıya ev sahipliği yapan sergi oyun ve oyuna ilişkin kavramların sanatçıların imgeleminde başlayıp sanat yapıtıyla tamamlanan yolculuğunda farklı düşünme, yorumlama ve üretim süreçleri eşlik ediyor. Sergide yer alan kimi yapıtlar doğrudan oyunun kendisini ve araçlarını sanat bağlamına taşırken, sıra dışı form ve boyutlar, şaşırtıcı ilişkilenme biçimleriyle oyunun kuralını bozup yeni anlamlar, öneriler ve sorulara aracılık ediyor.



Asta Grötıng- Maymun Dansı
Asta Grötıng- Maymun Dansı

Asta Grötıng bu eserinde bir bedenin kolektif, bireysel ve politik yönlerini sorgulamıştır. İnsan bedeni için üretilen deri ceketleri birbiri ardına sıralayan sanatçı, işlenmiş koyun derilerini tekrar dört ayak üzerine dikerek ve onları hayvan formuna geri sokarak kapitalist sisteme bir mesaj göndermek istemiştir. Aynı zamanda görünüş itibariyle güçlü olanın ayakta kaldığı güçsüzün ise yıkıldığı bir çocuk oyunu olan uzun eşeği de anımsatmıştır.











Galeri 2'de Pravdolıub Ivanov'un sergilenen eserlerinden Skora koş ve Parçalanan masal aracı adlı eserleri

yaratım sürecinde sıradan durumlar ve objelerden esinlenmiştir. Ziyaretçilerin deneyimiyle çeşitlendirerek başka anlamlar yüklemeye itmiştir.




Arteri ziyaret etmek isterseniz eser bilgilerine Qr kod veya sergi için oluşturulan broşürlerden ulaşabilirsiniz.


SERGİ GİRİŞİ Arter Pazartesi günü hariç her gün ziyaretçilere açık. Tüm sergilere giriş 24 yaş altı izleyiciler için her gün; Perşembe günleri ise her yaştan ziyaretçi için ücretsiz.


Tam - 60 TL

65+ ve öğretmenler - 30 TL

24 yaş altı Ücretsiz

Engelli ziyaretçiler* Ücretsiz

Üyeler Ücretsiz

Arter Beraber üyeleri ise sergileri yıl boyunca ücretsiz ziyaret etmenin yanı sıra farklı ayrıcalıklardan faydalanıyor.


Arter binasının ayrıca Kütüphane, Kitabevi, Bistro by Divan, arka bahçe alanlarına ve Galeri 0’da yer alan sergiye giriş için bilet gerekmiyor. Ulaşım Sponsorları Ford Otosan ve Otokar’ın desteği sayesinde Taksim’den ve Tepebaşı’ndan ücretsiz servis araçlarıyla Arter’e ulaşabilirsiniz.


Arter’in güncel programlarına ilişkin daha detaylı bilgiye www.arter.org.tr adresinden erişilebilirsiniz.


Beraber diğer eserleri inceleyelim ;





13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page