top of page

Art On Pera'da ''Bulundu''


Görsel alıntıdır
Görsel alıntıdır

1961 Kıbrıs doğumlu Gürsel Soyel, eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Görsel Sanatlar bölümünden mezun olarak tamamlamıştır. Eğitiminden sonra Viyana’ya yerleşmeye karan veren Soyel, çalışmalarını hala Viyana’da sürdürmektedir.




‘Resim yapmayı sevdiği için resim yapan’


Art On Pera, Gürsel Soyel’in “Bulundu” adlı ilk kişisel sergisine 20 Aralık 2022-

21 Ocak 2023’e kadar ev sahipliği yapacak.

Boyalarla kendi duygularını tuvale yansıtarak, yaşamın onda yarattığı izleri eserlerinde hayata geçiriyor. Eserlerinde, boyanın üst üste renk katmanları oluşturduğu, yer yer kazındığı ve tekrar boyandığı bir süreç izleyen, sanata fazla anlam yüklemeden, kendi sözleriyle ‘resim yapmayı sevdiği için resim yapan’ Gürsel Soyel, ‘kendine dönen yolculuğu’

“Bulundu”, sanatçının geçmişte gerçekleştirdiği “Kaybol” ve “Kaçışta” başlıklı iki sergisinin devamı niteliğini taşıyan ve yaklaşık on yıla yayılan bir üçlemenin sonu olma niteliği taşıyor.


Soyel, yoğunluk ve yüzey ilişkisine odaklanarak yerinden edilme, belirsizlik ve aidiyet kavramlarından hareketle yola çıkarak eserlerini oluşturmuştur. Sanatçının deyimiyle bu bir yeniden kendine dönme yolculuğudur. Tuvaldeki bir leke bu yolculuğun çıkış noktası haline gelebilirken bu yola çıkışla birlikte Soyel, farklı boyutlar, katmanlar ve ritimleri izleyerek, kaybolmayı, uzaklaşmayı, izleri ve geri dönüş ihtimallerini düşünüyor. Soyel’in bu sergisinde bulunan geniş tuvaller, küçük ölçekli kâğıt çalışmalar ve ahşap üzerine yağlıboya eserler geçmişi kazıyarak son serisinin farklı duraklarına işaret ediyor.



ART ON PERA

Koleksiyoner Nil ve Oktay Duran tarafından kurulan Art On, bünyesinde gerçekleştirdiği sergi ve etkinlik programları ile özgün, güncel ve yaratıcı yaklaşımlara 2011 yılı itibariyle ev sahipliği yapıyor.

Sanat tarihine kalıcı katkılar sağlamayı hedefleyen küratöryal, yapıt ile izleyici arasında aktif bir rol oynamaya odaklanan galerinin programını, sergiler ve yayınlar ile kurgularken, sanat yapıtının derinlik ve çoklu perspektif içeren çözümlemeleri için bir eleştiri iklimi kurmayı amaçlıyor.




Ziyaret saatleri: Salı-Cumartesi | 10.30-18.30 arasındadır. Ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.


21 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page