top of page

Art On ''Manyetik''

Hüseyin Aksoylu kimdir?

1984 Artvin doğumlu Hüseyin Aksoylu,

Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü'nden 2010 yılında mezun oldu. Eserlerinde insan, doğa ve toplumsal düzene uyum sağlama sürecinde yatan dinamikleri ve nedenselliği irdeleyen Aksoylu, resim,video, heykel ve performans gibi farklı tekniklerin olanaklarını araştırıyor.

Sanatçı, insanın doğuştan sahip olduğu içgüdüleri ve zamanla geliştirdiği düşünce sistemi arasında çatışmayı mesele edinir.



ART ON PERA MANYETİK

Hüseyin Aksoylunun "Manyetik" Adlı sergisi, ziyaretçileriyle 29 Nisan – 27 Mayıs tarihleri arasında Art On Pera’da sanatseverler ile buluştu.


Yoğun ilgi üzerine sergi 10 haziran tarihine kadar uzatıldı.


Manyetik isimli sergi, sürekli değişen bir dünyada, insansız kalan nesneler üzerinden alternatif bir gerçeklik oluşturuyor. Tüketip sonra uzak köşelere sakladığımız nesneler, şimdi kendi varlıklarını yeniden inşa ederken, kullanılan ellerin anıları ve bir toplumun hayal ettiği üretimin belleğini taşıyorlar. Ancak, bu malzemelerin yaratıldığı doğayı düşünmeden sürekli tüketen ve ışıltılı bir türün varlığını kanıtlamak için kullanılan kusurlu bir sistem, bir süre daha teselli olabilir. Aksoylu'nun kompozisyonları, türümüzün olağanüstü gücüne ve kalıcılığına şüphe duymayan izleyicileri, korunaksızlığı ve bir gün yok olabileceği gerçeğiyle yüzleştirerek narsistik yaralar açabilir. Aynı zamanda, varlıkla yokluk arasında çekip iten kozmik bir dansın neşesine katılan izleyicileri, var olan her madde ve enerjiyle uyum içinde olmanın gerçeğini kabul etmeye teşvik edebilir.











6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page